Uusille työntekijöille 50 %:n vuokranalennus ja valokuituverkosta toteutettavuusselvitys

Julkaistu 26.04.2022

Kaupunginhallitus teki eilen 25.4. kokouksessaan Viitasaaren elinvoimaa edistäviä päätöksiä ja päätti mm. käynnistää uusille työntekijöille suunnatun asumistukikokeilun ja varasi kokeilua varten 10 asunnon kiintiön VVA Oy:n vuokrahuoneistokannasta. Viitasaarella on avoinna runsaasti hoitoalan ja teollisuuden työpaikkoja ja työntekijöistä on pulaa. Tilanteen helpottamiseksi kaupunki tarjoaa  kaupunkiorganisaatioon tuleville uusille hoitajille ja Viitasaarella sijaitsevien yritysten uusille työntekijöille käyttöön Viitasaaren Vuokra-asunnot Oy:n vuokra-asuntoja 50 % alennuksella kolmen kuukauden ajaksi.

Kokeilun tavoitteena on helpottaa työvoiman saantia ja houkutella potentiaalisia muuttajia asumaan ja työskentelemään paikkakunnalla. Kokeilussa on rajoitettu määrä asuntoja. Vuokrahuojennuksen voi saada vuokrasopimuksiin, jotka alkavat 1.6. – 31.12.2022 välisenä aikana. Vuokrasopimus voi jatkua tukiajan jälkeen normaalisti.

Kaupunginhallitus päätti tilata myös valokuituverkon toteutettavuusanalyysin Viitasaaren alueelle. Uusi laajakaistatukilaki tuli voimaan 3.2.2022. Parhaillaan uusia hankkeita on suunnitteilla eri puolilla Suomea ja Traficom kannustaa myös uusia tahoja lähtemään aktiivisesti mukaan laajakaistahankkeeseen. Tukirahoitusta saadakseen tukihakemusten on oltava valmiina syksyyn 2023 mennessä.

Kaupunginhallitus palautti perusturvalautakunnan uudelleen käsiteltäväksi valtuustoaloitteen taajaman ulkopuolella asuvien kuntalaisten kotihoidon palvelujen saatavuudesta sekä  Wiitaunionin ja Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kuvantamisen yhteistyön toteuttamisesta.

Oheisena kaupunginhallituksen tarkastamaton pöytäkirja 25.4.2022.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta