Viitasaarella ja Pihtiputaalla suositusten noudattaminen edelleen tärkeää koronan leviämisen estämiseksi

Julkaistu 05.03.2021

Valtakunnallisen koronatilanteen ja suositusten vuoksi Wiitaunionin johtoryhmä kehottaa kuntalaisia ja kaikkia alueen toimijoita noudattamaan koronan leviämisen estämiseksi erityistä huolellisuutta, fyysisten kohtaamisten välttämistä ja suositusten noudattamista. Perjantaina 5.3.2021 kokoontunut Wiitaunionin johtoryhmä totesi, että Pihtiputaalla on todettu koronatartunta torstaina 4.3., kaikki altistuneet on tavoitettu ja asetettu karanteeniin.

Perjantaina kokoontuneen Keski-Suomen sairaanhoitopiirin koronanyrkin mukaan uusiin rajoitustoimenpiteisiin ei ole sairaanhoitopiirin alueella tarvetta. Talviloman jälkeen Wiitaunionissa jatketaan lähiopetuksessa kaikissa kouluissa. Harrastustoimintaa voi jatkaa suosituksia noudattaen. Ravintoloihin suunnitellut rajoitukset koskevat mahdollisesti myös Keski-Suomea, mutta kyseiset rajoituspäätökset tehdään valtakunnallisella tasolla.

Wiitaunionissa ovat voimassa seuraavat suositukset ja määräykset:

  • Yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokouksissa saa olla enintään 10 henkilöä aluehallintoviraston päätöksellä.
  • Myös yksityistilaisuuksia järjestettäessä suositellaan osallistujamääräksi enintään 10 henkilöä.
  • Yleinen suositus käsi- ja yskimishygienian erityisestä huomioinnista.
  • Vähintään kahden metrin turvaväli toisiin ihmisiin julkisisissa ja avoimissa tiloissa sekä ulkona.
  • Vahva suositus maskien käytöstä kaikissa tilanteissa, joissa kohdataan muita ihmisiä, esimerkiksi kaupassa. Maskisuositus koskee myös toisen asteen oppilaitoksia.
  • Etätyön tekemistä suositellaan.

Lievienkin oireiden ilmaantuessa on tehtävä oirearvio Omaolo-palvelussa, Koronavilkku-sovelluksessa tai soitettava koronapuhelimeen. Wiitaunionissa koronatestejä tehdään matalalla kynnyksellä. Uusien oireiden ilmaantuessa testiin tulee hakeutua myös siinä tapauksessa, että aiemmat testitulokset ovat olleet negatiivisia.

Koronarokotusten tilanne ja rokotuskutsut julkaistaan kootusti osoitteessa viitasaari.fi/koronarokotukset.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta