Viitasaarella todettu koronavirustartunta – olitko konsertissa Hotelli Pihkurissa 22.8.2020?

Julkaistu 31.08.2020

Viitasaarella todettu koronavirustartunta – olitko konsertissa Hotelli Pihkurissa 22.8.2020?

Päivitys 1.9.2020: Tartuntaketju selvitetty Wiitaunionissa – Lievienkin koronaoireiden esiintyessä ota yhteys terveyskeskukseen

Lauantaina 22. elokuuta Viitasaarella Hotelli Pihkurissa on noin klo 23 – 01 välisenä aikana ollut henkilö, jolla on myöhemmin todettu koronavirustartunta.

Tähän aikaan kyseisessä paikassa olleiden henkilöiden suositellaan tarkkailevan oireitaan ja koronavirusinfektioon viittaavien oireiden ilmaantuessa ottamaan yhteyttä terveydenhuoltoon.

Viitasaarelta ja Pihtiputaalta paikalla olleita oireilevia henkilöitä pyydetään ottamaan puhelimitse yhteyttä Pihtiputaan terveyskeskukseen p. 014 459 6700 ja muista kunnista paikalla olleita oireilevia omiin terveyskeskuksiinsa.

Alkuperäistä tartuntalähdettä ei tällä hetkellä tiedetä. Terveydenhuolto on ryhtynyt selvittämään tartuntaketjuja. Tarvittaessa mahdollisen altistuksen saaneet määrätään karanteeniin.

Muistutamme kuntalaisia turvavälien pitämisestä ja hygieniaohjeiden noudattamisesta sekä maskisuosituksesta julkisissa kulkuneuvoissa ja silloin, kun turvaväleistä ei pystytä huolehtimaan. Vähävaraisille maskeja on tarjolla kunnanvirastoissa. Yleisiä ohjeita ja lisätietoja THL:n sivuilla.

Tiedotamme asiasta lisää seuraavan kerran huomenna tiistaina 1.9.2020.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta