Viitasaaren arviointikertomus 2021 sijoittui mukavasti valtakunnallisessa kilpailussa – Arvosteluperusteita hyödynnetään edelleen kehittämisessä

Julkaistu 11.11.2022

Suurin osa Viitasaaren kaupungin tarkastuslautakunnan jäsenistä osallistui 9.-10.11. muun muassa tilintarkastuspalveluja tarjoavan konsulttiyritys KPMG:n arviointiseminaariin. Vuotuinen koulutustapahtuma on tarkoitettu kuntien ja kuntayhtymien tarkastuslautakunnille sekä tarkastuksen ja arvioinnin viranhaltijoille. Päiväteemoina olivat tänä vuonna Kuntatalous kiihtyvien muutostrendien pyörteessä sekä Tarkastuslautakunta ja muuttuva arviointi.

Tarkastuslautakunta lähetti jo kesällä omasta aloitteestaan valtuustokauden ensimmäisen arviointikertomuksen seminaariin liittyvään arviointikertomuskilpailuun. Viitasaaren kertomus sijoittui viidenneksi alle 20 000 asukkaan kuntien sarjassa, johon osallistui 15 kuntaa tai kaupunkia. Kilpailun järjestämisessä ja kertomuksia arvioimassa on mukana Tampereen yliopiston johtamisen ja talouden tiedekunta.

Arviointikertomus tuottaa kaupunginvaltuustolle tietoa toiminnan ja talouden ohjausta sekä päätöksentekoa varten. Kuntalaiset saavat kertomuksesta tietoa siitä, toteutetaanko kaupungin palvelut valtuuston päätösten mukaisina laadukkaasti, tarkoituksenmukaisesti ja tehokkaasti.

Tarkastuslautakunta hyödyntää kilpailun arvosteluperusteita Viitasaaren arviointikertomusten edelleen kehittämisessä ja seminaarin antamia oppeja arviointityössään.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta