Wiitaunionin rokotuskutsu alle 70-vuotiaiden riskiryhmäläisten osalta laajenee – Koronarokotuksen ajanvarausnumero käyttöön maanantaina 15.3.

Julkaistu 09.03.2021

Viitasaarella ja Pihtiputaalla otetaan käyttöön koronarokotuksen uusi ajanvarausnumero 014 459 6882, joka palvelee maanantaista 15.3.2021 alkaen.

Varaa aika rokotukseen ajanvarausnumerosta 014 459 6882 maanantaista 15.3. lähtien, jos kuulut seuraavaan ryhmään ja olet viitasaarelainen, pihtiputaalainen tai virallisesti terveyspalvelun näihin kuntiin siirtänyt.

Olet alle 70-vuotias ja sinulla on jokin seuraavista voimakkaasti altistavista sairauksista:
• vaikeahoitoinen astma ja olet käyttänyt viimeisen vuoden aikana kortisonilääkitystä suun kautta tablettina
• lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes
• Downin oireyhtymä (aikuiset)
• tehty elinsiirto tai enintään 6 kk sitten kantasolusiirto
• aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti
• vaikea (perinnöllinen) immuunivajavuus, perna poistettu
• vaikea krooninen munuaissairaus; verenpainetautiin tai diabetekseen liittyvä munuaisvaurio tai muu pitkäaikainen munuaisten vajaatoiminta
• vaikea krooninen keuhkosairaus; keuhkoahtaumatauti tai keuhkoputkien laajentuma, pitkäaikainen keuhkoputkitulehdus, kystinen fibroosi
• heikentynyt keuhkokapasiteetti (esim. toinen keuhko puuttuu)

Ajanvarausnumeroon soittamalla numero tallentuu järjestelmään ja soitamme sinulle takaisin rokotteiden saatavuuden mukaan.

Rokotusajan varaaminen puhelimitse koskee vain yllä olevaa ryhmää. Muihin ryhmiin kuuluvat eivät voi soittamalla nopeuttaa rokotukseen pääsyä.

Alle 70-vuotiaiden rokotukset ovat käynnissä, koska olemme saaneet rokotteita, jotka annetaan vain alle 70-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville. 75-79- ja 70-74-vuotiaiden ryhmiin siirrytään kyseisessä järjestyksessä sitä mukaa, kun rokotteita on saatavilla. Asiasta tiedotetaan myöhemmin.

Yli 80-vuotiaiden kutsumista jatketaan  saatujen rokoteannosten perusteella.  Jokaiselle 80 vuotta täyttäneelle soitetaan useamman kerran.  Jos emme saa yhteyttä, yritämme tavoitella lähiomaista, jos nimi ja numero ovat tiedossamme. Jos emme edelleenkään ole saaneet yhteyttä laitamme kutsukirjeen rokotukseen postitse.

Viitasaaren ja Pihtiputaan yhteiselle koronarokotussivulle viitasaari.fi/koronarokotukset kootaan rokotustilanne ja rokotuskutsut.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta