Wiitaunionissa ei ole voimassa koronarajoituksia – Tilannetta seurataan edelleen tiiviisti

Julkaistu 06.10.2021

Viitasaaren ja Pihtiputaan alueella ei ole voimassa koronarajoituksia, myös valtakunnalliset suositukset ovat keventyneet. Vaikka yleistä maskisuositusta ei ole enää voimassa, Wiitaunionissa suositellaan THL:n mukaisesti, että maskia käytetään edelleen etenkin julkisissa sisätiloissa ja julkisessa liikenteessä, joissa on paljon ihmisiä lähellä toisiaan. THL suosittelee, että erityisesti ne, jotka eivät ole saaneet täyttä rokotussarjaa, huomioivat maskisuosituksen. Keski-Suomen sairaanhoitopiirin koronanyrkki suosittelee maskin käyttämisen jatkamista THL:n linjauksen mukaisesti yli 12-vuotiaille. Maskia kannattaa käyttää myös ulkona, jos turvavälien pitäminen ei ole mahdollista. Jatkossa maskisuositusta ohjataan viranomaisten riskiarvioinnilla, joka perustuu THL:n arvioon tapahtumien ja kokoontumisten riskeistä. Eri tilanteet on jaettu merkittävän riskin, kohtalaisen riskin ja vähäisen riskin tilanteisiin.

Varhaiskasvatukseen ja kouluun tulevien tulee edelleen olla täysin oireettomia.

Kaikessa toiminnassa, esimerkiksi tapahtumissa ja säännönmukaisissa kokoontumisissa, tulee huomioida edelleen koronatartuntojen ehkäiseminen muun muassa hygieniaohjeita noudattamalla.

Valtakunnallinen etätyösuositus päättyy 15.10. Tämän jälkeen Wiitaunionin työntekijät voivat olla edelleen etätöissä voimassa olevan etätyöohjeen mukaan, esihenkilön kanssa sovitusti.

Wiitaunionin johtoryhmä seuraa paikallista tilannetta sekä valtakunnallisia ja alueellisia päätöksiä, ohjeita ja suosituksia.

KSSHP:n koronanyrkki painottaa koronarokotteen ottamisen merkitystä. Kaikki vähintään 12-vuotiaat voivat varata ajan rokotukseen Wiitaunionin koronarokotuksen ajanvarausnumerosta 014 459 6882 (ma-to klo 8-16, pe 8-15). Ajanvarausnumeroon soittamalla numero tallentuu järjestelmään ja soitamme takaisin rokotteiden saatavuuden mukaan.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta