Wiitaunionissa otetaan koronapassi käyttöön kaupungin ja kunnan järjestämissä yleisötilaisuuksissa

Julkaistu 08.12.2021

Wiitaunionin johtoryhmä päätti keskiviikkona 8.12.2021, että Viitasaaren kaupungin ja Pihtiputaan kunnan järjestämissä yleisötilaisuuksissa otetaan käyttöön koronapassi. Päätöksen taustalla on aluehallintoviraston Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueelle antama 50 henkilön osallistujarajoitus sisätiloissa järjestettäviin yleisötilaisuuksiin ja yleisiin kokouksiin. Rajoitus tuli voimaan 6.12.

Koska kunnan ja kaupungin tapahtumissa otetaan koronapassi käyttöön, tilaisuuksissa ei rajoiteta osallistujien määrää aluehallintoviraston päätöksen mukaisesti. Passi on käytössä Wiitaunionissa osallistujarajoituksen päättymiseen 5.1.2022 saakka. Tapahtumiin osallistuvien on itse ladattava koronapassi puhelimeensa tai tulostettava todistus. Koronapassin hankkimisesta on ohjeet Kanta-palvelussa. Tarvittaessa koronarokotustodistuksen saa terveyskeskuksen neuvonnasta.

Tapahtumajärjestäjä vastaa koronapassin tarkastamisesta tilaisuuteen saapuessa. Osallistujalla on oltava mukana myös kuvallinen henkilöllisyystodistus, jonka avulla voidaan tarkistaa, että koronapassia käyttää oikea henkilö.

Johtoryhmä muistuttaa edelleen kasvomaskien käytön, hygieniasuosituksien noudattamisen ja riittävien etäisyyksien pitämisen tärkeydestä.

Wiitaunionin alueen muut toimijat päättävät mahdollisesta koronapassin käyttöönotosta tapahtumissaan itsenäisesti. Opetus- ja kulttuuriministeriö ja THL on antanut suosituksen koronavirustartuntojen ehkäisemisestä yleisötilaisuuksissa. Ohjeen viimeisin versio on julkaistu 1.10.2021.

Koronapassi on käytössä yleisötilaisuuksissa, eli sen käyttö ei koske esimerkiksi kunnallisten toimielinten kokouksia ja jatkuvaluonteista, normaalia harrastustoimintaa.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta