Rokotustodistus saatavissa terveyskeskuksesta – Ensisijaisesti suositellaan koronapassin lataamista itse

Julkaistu 09.12.2021

Päivitys: Koronapassin saa myös terveyskeskuksesta, lue tiedote

Wiitaunionin terveyskeskuksesta on tarvittaessa saatavissa koronarokotustodistus, joka korvaa koronapassin esimerkiksi tapahtumissa. Ensisijaisesti suositellaan koronapassin tulostamista tai lataamista älypuhelimeen Kanta-palvelusta itse. Rokotustodistuksen hankkimismahdollisuutta terveyskeskuksesta tarjotaan, koska kaikilla ei ole koronapassin käyttöön mahdollisuutta älypuhelimella, tulostinta tai kirjautumismahdollisuutta Omakanta-palveluun.

Jos tarvitset rokotustodistusta terveyskeskuksesta, ota yhteyttä neuvontaan puhelimitse arkisin klo 9-15, Viitasaarella 014 459 7241 ja Pihtiputaalla 014 459 6715. Rokotustodistusta tarvittaessa terveyskeskukseen tulee ottaa yhteyttä hyvissä ajoin ennen tarvetta.

Terveyskeskuksessa ei voida toistaiseksi tulostaa varsinaista koronapassia, koska Wiitaunionissa käytössä olevassa potilastietojärjestelmässä ei ole siihen mahdollisuutta. Järjestelmään on tulossa päivitys koronapassin tulostamista varten, sen toteutumisesta tiedotetaan myöhemmin. Koronarokotustodistus käy koronapassin korvaavana asiakirjana tapahtumissa ja esimerkiksi ravintoloissa. Muissa käyttötarkoituksissa, esimerkiksi matkustettaessa, kelpoisuus on tarkistettava ennakkoon.

Viitasaarella ja Pihtiputaalla on otettu koronapassi käyttöön kaupungin ja kunnan järjestämissä yleisötitilaisuuksissa ajalla 8.12.2021-5.1.2022. Myös osa alueen muista tapahtumajärjestäjistä on ottanut koronapassin käyttöön. Kun tilaisuuksissa on käytössä koronapassi, se tarkastetaan kaikilta vähintään 16-vuotiailta. Koronapassin tai rokotustodistuksen lisäksi mukana on oltava kuvallinen henkilöllisyystodistus.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta