Pohjoisen Keski-Suomen Ympäristötoimi

Hygieniapassin saa jatkossa vain suorittamalla hygieniapassitestin hyväksytysti

Hygieniapassia ei saa soveltuvan elintarvikealan tutkinnon tai koulutuksen perusteella 1.1.2020 lähtien, kun elintarvikelaki (23/2006) muuttuu. Kaikkien henkilöiden, jotka työskentelevät elintarvikehuoneistossa ja käsittelevät siellä pakkaamattomia helposti pilaantuvia elintarvikkeita, täytyy suorittaa hygieniapassitesti hyväksytysti saadakseen hygieniapassin.  

Hygieniapassin saamisesta tutkinnon tai koulutuksen perusteella on luovuttu sen vuoksi, että tutkintojen tai koulutuksen sisältöjen arvioiminen elintarvikehygienian riittävyyden kannalta on ollut hygieniapassitestaajille haastavaa. Iso osa elintarvikealan opiskelijoista suorittaa hygieniapassitestin jo opiskelujen aikana. Lisäksi tutkintojen tai koulutusten perusteella myönnettävien hygieniapassien määrä on vähäinen.

Tähän mennessä tutkintojen tai koulutusten perusteella myönnetyt hygieniapassit ovat voimassa, jos hygieniapassi on tallessa. Jos hygieniapassin molemmat osiot eli sekä kortti että paperitodistus katoavat, täytyy hygieniapassitesti suorittaa hyväksytysti, jotta saa uuden hygieniapassin.

Lisätietoja Ruokaviraston sivuilta.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta