Yrittäjää haetaan aitiopaikalle Nelostien varteen – Vanha yhteiskoulu tärkeä osa keskustaa ja alueen historiaa

Julkaistu 21.07.2021

Viitasaaren vanha yhteiskoulu on merkittävä osa Viitasaaren kaupunkikuvaa ja paikallista historiaa, ja se tarjoaa kauniit ja toimivat puitteet yritystoiminnalle. Vanha yhteiskoulu ja kääntösilta ovat tunnistettavia maamerkkejä, jotka näkyvät esteettömästi vilkkaalle Nelostielle. Viitasaaren kaupunki käynnistää keskiviikkona 21.7.2021 haun, jossa etsitään kahvila- ja ravintolayritystä vanhalle yhteiskoululle.

Viitasaaren ohi kulkee vuosittain noin 2,5 miljoonaa autoa ja pysähtyy päivittäin tuhansia ihmistä.

”Tämä on ainutlaatuinen mahdollisuus, sillä kokonaisuus tarjoaa pohjan idylliselle ja houkuttelevalle palvelukokonaisuudelle. Vanhan yhteiskoulun sijainti on hyvä, sillä on arvokas historia ja tilat ovat toimivat”, projektipäällikkö Hannu Nevala kertoo.

Tavoitteena on, että koulu tulee toimimaan tulevaisuudessa monipuolisena matkailu-, kulttuuri- ja tapahtumakeskuksena, johon on sijoittunut monipuolista sekä vetovoimaista toimintaa tuotemyynteineen ja taidenäyttelyineen.

Vanhan yhteiskoulun piha-aluetta sekä laajempaa Vanhan Viitasaaren aluetta on kehitetty monin tavoin. Itse rakennuksen muutostöissä merkittävässä roolissa ovat valittavan yrittäjän tarpeet.

”Rakennusta ennallistetaan sekä muokataan yritystoimintaan sopivaksi niin, että yrittäjä pääsee vaikuttamaan ratkaisuihin ja tilamuutoksiin. Yrittäjältä toivotaan myös näkemystä toiminnan kehittämiseksi yritysten ja muiden tahojen kanssa yhteistyössä.”

Lisätiedot ja hakuohjeet ovat omalla sivullaan.

 

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta