Kokoontumisrajoitukset tiukentuvat Wiitaunionin alueella – Koronatartuntoja todettu viime viikkoina

Julkaistu 03.01.2022

Aluehallintoviraston päätöksellä Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella on ajalla 3.1.-31.1.2022 kielletty sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä. Valtioneuvoston päätöksen mukaan 30.12.-20.1. alueellisten kokoontumisrajoitusten vaihtoehtona ei voi käyttää koronapassia. Aiemmin yleisötilaisuuksien ja asiakastilojen rajoituksista voitiin poiketa koronapassia käyttämällä.

Vaikka pääasiassa koronatilanne on Wiitaunionissa ollut rauhallinen pandemia-aikana, viime viikkoina koronatartuntoja on Viitasaarella ja Pihtiputaalla todettu useista eri tartuntaketjuista.

Viitasaarella Palvelutalo Lehtolaan vuoden 2021 viimeisellä viikolla asetettu vierailukielto on edelleen voimassa. Muissa Wiitaunionin hoivayksiköissä, osastoilla ja Wiitalinnassa vierailut suositellaan mahdollisimman pienissä, parin henkilön ryhmissä. Vieraillessa tulee käyttää maskia ja huolehtia hygieniasta.

Myös muissa tilanteissa, joissa kohdataan muita ihmisiä, on hygieniaohjeiden lisäksi voimassa vahva maskisuositus.

Viitasaarella Päiväkeskuksen päivätoiminnan ohjelma on peruutettu ainakin viikon 1 (3.1.-9.1.2022) ajaksi. Ruokailut ja saunotukset järjestetään porrastetusti.

Jos sairastut, mutta sinulla on vain lieviä oireita, ei ole tarvetta hakeutua päivystykseen vaan sairasta lieväoireinen tauti kotona. Huolehdi riittävästä levosta, nesteestä sekä käytä tarvittaessa oireita lievittävää lääkitystä.

Oireiden ilmaantuessa koronatestin tarpeen voi selvittää soittamalla Wiitaunionin koronapuhelimeen 014 459 7200, jossa saat ohjeistusta sekä tarvittaessa ajan koronatestiin. Koronapuhelin palvelee arkisin klo 8–16 ja viikonloppuisin klo 9–15. Voit jonottaa puhelimessa tai sulkea puhelimen, jolloin sinulle tehdään takaisinsoitto. Takaisinsoiton viive vaihtelee tilanteen mukaan, koronapuhelimeen jätettyihin soittopyyntöihin vastataan saman päivän aikana.

Vakavammissa oireissa on hakeuduttava hoitoon ja apua arviointiin saat terveyskeskuksen päivystyksen numerosta sekä päivystysavun 116 117 numerosta, kun oma terveysasema on kiinni. Mikäli oma vaivasi ei ole akuutti, eikä tarvitse heti hoitoa, seuraa vointia kotona.

Koronarokotuksia on tarjolla Viitasaarella ja Pihtiputaalla. Rokotuksen saa varaamalla ajan tai saapumalla tiettyinä Pop up -rokotuspäivinä terveysasemille. Tämä koskee kaikkia koronarokotuksen annoksia, eli 1., 2. ja 3. rokotusannosta.

Koronarokotuksen ajanvarausnumero on 014 459 6882 (ma-to klo 8-16, pe 8-15). Ajanvarausnumeroon soittamalla numero tallentuu järjestelmään ja soitamme takaisin rokotteiden saatavuuden mukaan. Pop up -päivinä koronarokotteita saa ilman ajanvarausta. Pihtiputaan terveysasemalla päivät ovat tiistai 4.1. ja tiistai 18.1., klo 9-16, Viitasaaren terveysasemalla perjantai 14.1. klo 8-17 ja lauantai 15.1. klo 9-15.

Vähintään 60-vuotiaat ja riskiryhmiin kuuluvat voivat saada kolmannen koronarokotuksen 3-4 kuukautta edellisen jälkeen. Muille eli alle 60-vuotiaille riskiryhmiin kuulumattomille kolmatta annosta tarjotaan 4-6 kuukauden päästä toisesta rokotuksesta.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta