Tarjolla latuja, luistelua, laavuja, laskettelukeskus ja uimahalli – Talvilomalla Viitasaarella runsaasti tekemistä

Julkaistu 20.02.2021

Viikolla 8 käynnistyvällä talvilomakaudella Viitasaarella on tarjolla runsaasti tekemistä. Palveluita on esillä Paikalliset.fi-palvelussa sekä alueen majoitusta sekä loma- ja matkailupalveluita on kootusti saatavissa SydänSuomen Keskusvaraamosta. Matkailupalveluita esitellään myös Lomaseutu-sivustolla.

Viitasaaren kaupunki tiedottaa verkkosivujen lisäksi esimerkiksi liikunta- ja luontokohteista myös Facebook-sivulla ja Instagram-tilillä.

Huomioithan, että yleisen koronatilanteen vuoksi Viitasaarella suositellaan hygienian huomioinnin lisäksi maskin käyttöä kaikissa tilanteissa joissa kohdataan muita ihmisiä, esimerkiksi kaupoissa. Koronatilanteen vaikutuksista palveluihin sekä ajantasaista tietoa esimerkiksi terveydenhuoltoon liittyen löytyy koronaepidemian tiedotussivulta viitasaari.fi/korona.

Perjantaina 19.2.2021 alkaneet lumisateet voivat ennusteiden mukaan toteutuessaan olla niin runsaita, että katujen auraus voi viivästyä. Huomioi lumisateen vaikutukset myös liikuntapaikkoihin sekä luontokohteiden tieyhteyksiin.

Monipuolinen virkistyskeskus Uimahalli Simmari kuntosaleineen palvelee normaalisti ja aukioloaikoja laajennetaan tiistaisin ja torstaisin 2.3. alkaen 30.4. saakka.

Laskettelukeskus Sahis Viitasaaren taajamassa pääsee laskettelemaan viikoilla 8, 9 ja 10 päivittäin. Lomaviikoilla koko perheelle sopivat laskettelurinteet ovat käytössä maanantaista perjantaihin klo 12-20 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin 12-18. Sahiksessa on tämän vuoden uutuutena aloitteleville laskettelijoille sopiva mattohissi, viime talveksi laajennetulla ala-asemalla palvelevat lipunmyynti, vuokraamo ja kahvio.

Latuja ja luistelualueita Viitasaaren kaupungin ylläpitämänä on useita. Hiihtämään pääsee niin Savivuoressa kuin Isoaholla ja myös jäälle on tänä talvena päästy tekemään latuja Vanhan Kirkkosaaren ja Pihkurinsaaren ympäri. Luistelualueiden sekä latujen kunnostustilanteen, sijainnit ja pysäköintialueet löydät latujen ja luistelualueiden sivulta. Kaupungin ylläpitämien latujen lisäksi eri puolilla paikkakuntaa on yksityisten tahojen tekemiä latuja. Tietoa laduista sekä retkiluistelumahdollisuuksista löytyy esimerkiksi kylien Facebook-ryhmistä.

Jäätä pitkin hiihtämällä ja muilla tavoin kulkemalla pääsee esimerkiksi saarissa oleville laavuille. Viitasaaren kaupunki on 16.-17.2.2021 vienyt polttopuita suosituille Pihkurinsaaren laavulle, Vanhan Kirkkosaaren laavulle sekä Hiekkalahden nuotiopaikalle.

Nuotiolle eväitä voi pysähtyä nauttimaan myös Koljatin jylhissä kalliomaisemissa. Noin 13 kilometrin päässä Viitasaaren keskustasta sijaitsevalla suojelualueella on luontoreitti ja laavu. Tie Koljattiin aurataan tänä talvena reitin lähtöpaikalle saakka. Taajamassa nuotion ääreen pääsee Paniaisniemen laavulla, joka on helposti saavutettavissa Lummeniementien varressa, Keitele-järven äärellä.

Osaamiskeskus Lennätin tarjoaa mahdollisuuden etätyöhön. Nopean ja varman internetyhteyden lisäksi tilassa on ergonomisia työpisteitä sekä hiljaisia tiloja esimerkiksi videopalavereita varten.

Viitasaarella 17.2.2021 julkaistussa ProViitasaari-lehdessä on käsitelty paikkakunnan ajankohtaisia asioita sekä palveluita. Lehti on luettavissa maksuttomana näköislehtenä. Koronatilanteen vuoksi perinteisiä tapahtumia ei talvilomien aikaan voi järjestää, mutta lehdessä kerrotaan Vanhassa Kirkkosaaressa järjestettävästä Viitasaaren Suunnan Kuutamovaelluksesta perjantaina 26.2.2021.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta