Tutustu nuorten pakopeliin videolla – Uusi pakohuone VTScapeen suunnitteilla

Julkaistu 01.10.2019

Viitasaarelle nuorten rakentama pakopeli VTScape keräsi kesän aikana suuren suosion. Nyt VTScapesta on tehty kaksi videota. Videoista ensimmäisellä esitetään dramatisoituna pakopeliin liittyvä taustatarina historiaan sijoittuvasta Pomon salaisuus -nimisestä pakohuoneesta. Pakohuoneeseen pääsee pelaamaan varausten perusteella, lisätiedot löydät VTScapen omalta sivulta.

“Videosta tuli tosi hieno, sellainen juuri mitä siitä lähdettiin tekemään. Itse videon tekeminen oli myös mielenkiintoista, kun tekemässä oli ammattilainen kunnon välineillä,” Aapo Kokkoniemi kertoo videoiden tekoprosessista.

(Teksti jatkuu videon alapuolella)

VTScape on toteutettu Maaseudun Sivistysliiton (MSL) Hyvän mielen teot -hankkeessa. Viitasaarella ja Kyyjärvellä käynnissä olevassa hankkeessa nuoret kehittävät omien paikkakuntiensa elinvoimaa. Samalla kontaktiverkosto nuorten, järjestöjen ja kaupungin kesken kasvaa.

Nuorten itsensä ideoimista ja yrittäjä Janne Heinosen kanssa toteuttamista videoista toisella pääsee kuulemaan siitä, minkälaisia vaikutuksia Viitasaareen VTScapella on ollut. Nuoret kutsuivat kertomaan kokemuksistaan Viitasaaren kaupunginjohtaja Janne Kinnusen, kirkkovaltuutettu, valtiosihteeri Maria Kaisa Aulan sekä sanataiteen ja luovan kirjoittamisen opettaja Jarna Pihlajamäen.

“Kutsuimme mukaan henkilöitä, joilla oletimme olevan sanottavaa. Saimmekin hyvin monipuolisia kokemuksia ja näkökulman siihen, miten huone on vaikuttanut Viitasaareen,” Vilma Ojanperä toteaa.

(Teksti jatkuu videon alapuolella)

Videolla pakohuoneen rakentamisesta kertovat nuoret sekä hankkeen työntekijät. Kaupungin kiinteistörakennusmestari Jukka Tuohimaa paljastaa, miten Pomon salaisuus -pakohuoneeseen löydettiin erinomaisesti sopiva ympäristö. Vapaa-aikatoimenjohtaja Jorma Rihdolla on puolestaan näkemys siitä, miksi nuorten omaehtoisesti toteuttama projekti on onnistunut erinomaisesti.

“VTScapen tekeminen on ollut tosi mukavaa ja tuntuu, että tätä kautta on päässyt vaikuttamaan paikkakunnan asioihin. Näiden kokemusten myötä toivon, että pystyn vaikuttamaan nuorten asemaan Viitasaarella jatkossakin,” Aapo Kokkoniemi pohtii.

Kokemukset Pomon salaisuus -pakohuoneesta ovat innostaneet nuoria toisen pakopelin tekemiseen. VTScapen uuden huoneen suunnittelu ja toteuttaminen käynnistyy syysloman jälkeen viikolla 43. Toiminta on kaikille nuorille avointa eikä aiempaa kokemusta pakopeleistä tarvita.

“Odotan jo innolla, että päästään rakentamaan uutta huonetta. Tosi mukava, että ensimmäisen huoneen myötä VTScape lähti rullaamaan. Nyt meillä on pakopelin tekemisestä kokemusta, joten mielenkiintoista aloittaa uusi huone,” Vilma Ojanperä sanoo.

Hyvän mielen teot -hanke järjestää Viitasaarella yhdessä Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry:n ja Nuorten Suomi ry:n kanssa Viitasaarella tapahtuman aikuisille nuorten osallisuudesta. Käytännön kokemuksia ja konkreettisia toimenpiteitä esittävään Nuoret puhuvat – lyhyt oppimäärä kuntien ja yhdistysten aikuisille! -tapahtumaan voit osallistua Viitasaaren nuorisotalolla ja teatterilla keskiviikkona 20. marraskuuta klo 14-17.

Hanke on rahoitettu Keski-Suomen ELY-keskuksen myöntämänä Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta (2014-2020). Viitasaarella hanke on toteuttanut muun muassa Penkkikahvilan, jossa kaikki yläkouluikäiset ideoivat paikkakunnan kehittämistä ja kertoivat kaupungin nuorille tärkeistä asioista ja paikoista.

Seuraa VTScapea Facebookissa!

Seuraa VTScapea Instagramissa!

Lue lisää VTScapesta ja varaa peliaika

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta