Viitasaaren tuulipuiston kaavoituksen aloittamisesta oikaisuvaatimuksia – Tilaisuus maanomistajille suunnitteilla 

Julkaistu 05.01.2024

Viitasaaren Viitakankaan alueelle suunnitellun tuulipuiston kaavoitusta ei ole vielä käynnistetty, koska päätös kaavoituksen aloittamisesta ei ole lainvoimainen oikaisuvaatimusten vuoksi. Viitasaaren kaupunginhallitus päätti maanantaina 20.11.2023 aloittaa osayleiskaavan laatimisen Eolus Finland Oy:n ehdotuksesta. Yhtiö suunnittelee Karhukorpi-nimiselle hankealueelle 20 tuulivoimalan rakentamista. Tarkemmat tiedot päätöksestä ovat luettavissa aiemmassa kaupunginhallituksen kokoustiedotteessa sekä suunnitelmista kertovassa tiedotteessa. 

Kaavoituksen aloittamisesta jätettiin määräaikaan mennessä neljä oikaisuvaatimusta. Kaupunginhallitus käsittelee niitä vuoden 2024 ensimmäisessä kokouksessaan maanantaina 15.1. Kaupunginhallituksen esityslista liitteineen julkaistaan normaalin aikataulun mukaisesti, viikon 2 (alk. 8.1.) lopulla. Tuulivoima-asioiden käsittelyä ja tilannetta Viitasaarella voi seurata tuulivoima-koontisivulla. 

Viitasaarella suunnitellaan info- ja keskustelutilaisuutta alueen maanomistajille. Eolus Finland on tehnyt maankäyttöön liittyvät sopimukset pääosan alueesta omistavan Finsilva Oyj:n kanssa. Hankealueella on Finsilvan lisäksi lukuisia muita maanomistajia. Yhteistyökumppaneiden kanssa järjestettävä info- ja keskustelutilaisuus aiotaan järjestää helmikuussa ja siitä tiedotetaan tarkemmin myöhemmin. Tilaisuudessa tullaan käsittelemään tuulivoimapuistoon liittyviä kysymyksiä erityisesti maanomistajan näkökulmasta. 

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta