Wiitaunionin sisäliikuntatilat avataan kesäkuun alussa – Noudata ohjeita ja suosituksia

Julkaistu 27.05.2020

Koronaviruksen leviämisen estämiseksi suljettuina olleet Pihtiputaan ja Viitasaaren ulkoliikuntapaikat avattiin 4. toukokuuta, mutta Wiitaunionin sisäliikuntatilat sekä ulkoliikuntapaikkojen puku- ja wc-tilat ovat edelleen suljettuna. Valtioneuvoston ohjeistuksen mukaan sisäliikuntatilat sekä puku- ja wc-tilat otetaan hallitusti käyttöön myös Viitasaarella ja Pihtiputaalla maanantaina 1.6.2020. Viitasaaren tilojen täsmennetyt aukioloajat ovat omassa tiedotteessaan (tätä artikkelia muokattu 29.5.)

Aiemmin Viitasaarella on tehty päätös, että Uimahalli Simmari pidetään kesäkuun ajan suljettuna ja kesätauko päättyy suunniteltua aikaisemmin. Simmari avataan maanantaina 3. elokuuta.

Wiitaunionin johtoryhmä korostaa jokaisen toimijan ja henkilön omaa vastuuta noudattaa viranomaisten määräyksiä, ohjeita ja suosituksia omassa toiminnassaan ja siten omalta osaltaan estää koronaviruksen leviäminen.

Yleisötilaisuuksien kokoontumisrajoitukset eivät koske liikuntatilojen ja uimahallin tavanomaista toimintaa. Rajoitukset kuitenkin koskevat liikuntatiloissa mahdollisesti järjestettäviä tapahtumia ja tilaisuuksia. Esimerkiksi säännöllisesti järjestettävät, ohjatut ryhmäliikuntatunnit katsotaan liikuntatilan tavanomaiseksi toiminnaksi, jolloin niitä ei koske aluehallinnon määräys yleisötilaisuuksien rajoituksista. Tiloissa on noudatettava THL:n ja opetus- ja kulttuuriministeriön 14.5.2020 antamaa ohjetta.

Kaikkia Wiitaunionin liikuntatiloja koskevat säännöt ja ohjeet säännöt 1.6. alkaen

 • Liikuntatiloja saa käyttää vain oireettomana.
 • Erityisjärjestelyin on mahdollista järjestää enintään 500 henkilön yleisötilaisuuksia. Tapahtumajärjestäjä vastaa täysin poikkeustilanteen vaatimien ohjeistusten noudattamisesta.
 • Käsihuuhde on helposti saatavilla tilaan saavuttaessa.
 • Käsien pesemiseen on kiinnitettävä erityistä tarkkuutta.
 • Laitteet on ehdottomasti puhdistettava käytön jälkeen. Erityistä tarkkuutta on käytettävä tankojen, käsipainojen ja muiden välineiden puhdistamisessa.
 • Liikuntatiloissa on välineiden puhdistamiseen tarvittavaa puhdistusainetta ja tarvikkeita. Ilmoita mahdollisista puutteista.
 • Tilojen siivouksessa kiinnitetään erityistä huomiota kosketuspintojen puhdistamiseen.
 • Lehdet ja vaikeasti puhdistettavat yhteiskäyttövälineet poistetaan käytöstä toistaiseksi.
 • Seniorikorttilaisille suunnitellaan tilanteen niin vaatiessa oma käyttöaika kuntosaleille.
 • Lajikohtaisissa harjoitusvuoroissa on noudatettava lajia ohjaavan liiton ohjeistusta.
 • Kansalaisopiston liikuntavuoroissa noudatetaan tilanteeseen liittyvää ohjeistusta.
 • Leireillä suositellaan toimimaan rajatuissa, enintään 50 henkilön ryhmissä, jotka majoittuvat, ruokailevat ja toimivat yhdessä siten, ettei synny kosketusta muihin mahdollisesti samaan aikaan samassa paikassa toimivien ryhmien kanssa. Näin rajataan lähikontaktien määrää leirin aikana, ja helpotetaan altistuneiden jäljitystyötä, jos leirillä todetaan koronavirustartunta. Leirin järjestäjä vastaa osallistujien turvallisuudesta.
Takaisin uutisiin

Hae sivustolta