Pohjoisen Keski-Suomen Ympäristötoimi

Keittokehotus on purettu Ilmolahden vesiosuuskunnan vedenjakelualueella 15.6.2023 (Viitasaari)

12.6.2023 asetettu keittokehotus Viitasaaren Ilmolahden vesiosuuskunnan talousvedelle puretaan. Juotavaksi tarkoitettua vettä ei tarvitse enää keittää.

Vesinäytteitä on noudettu eri puolilta verkostoa. Uusintanäytteet otettiin 13.6. ja laboratoriotulosten mukaan ne ovat puhtaita tutkituilta osin. Keittokehotus puretaan. Vettä voi jälleen käyttää normaalisti.

Vesiverkoston puhdistamiseksi lisätty kloori on uusintanäytteiden ottamisen jälkeen levinnyt vielä lisää laajalle osalle verkostoa.

Klooripitoisuus on niin alhainen, että vesi on juomakelpoista. Mikäli kloorin haju tai maku häiritsee, voi klooria haihduttaa vedestä pois vettä avonaisessa astiassa jääkaapissa seisottamalla yön yli tai vaihtoehtoisesti nopeammin vettä keittämällä.

Häiriötilanteen alkuperää on selvitetty ja selvitetään ensi viikolla lisää. Tarvittaessa ryhdytään kunnostustoimiin.. Lisätietoja ympäristöterveysvalvonnasta Kirsi Hyväriseltä, puh. 044 4597 489, ymparistoterveys@viitasaari.fi. Vesilaitos tiedottaa keittokehotuksen päättymisestä erikseen asiakkaitaan tekstiviestein.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta