Pohjoisen Keski-Suomen Ympäristötoimi

Kunnaneläinlääkärien yhteisvastaanotto rakentuu hyvää vauhtia Pihtiputaalle

Viitasaaren, Pihtputaan ja Kinnulan kuntien yhteinen kunnaneläinlääkärin vastaanotto rakentuu hyvää vauhtia Pihtiputaalle 4-tien kupeeseen Putaanportintie 3:een. Odotuksena on, että pääsemme muuttamaan uusiin tilohin elokuun aikana. Porrastamme vastaanottojen muutot niin, että ensin muuttavat Kinnulan ja Viitasaaren vastaanotot ja viimeisenä Pihtiputaan vastaanotto. Muuttojen aikana asiakkaat ohjataan Pihtiputaalle. Vastaanottojen nykyiset ajanvarausnumerot ovat käytössä entisellään, kunnes kaikki vastaanotot ovat muuttaneet uusiin tiloihin. Tarvittaessa ohjaamme puheluita soitonsiirroin. Vastaanoton käyttöönoton tarkemmasta ajankohdasta ja uusista ajanvarausnumeroista kerrotaan lähempänä muuttoa.

Pihtiputaalla tulee työskentelemään neljä kunnaneläinlääkäriä, jotka kaikki palvelevat Viitasaaren, Kinnulan ja Pihtiputaan asiakkaita. Olemmekin saaneet kaikki virat vakinaisesti täytettyä, joten kaikki uuden vastaanoton eläinlääkärit tulevat teille varmasti tutuiksi. Ajanvaraukseen on tarkoitus perustaa omat numerot pien- ja tuotantoeläimille sekä soittoaika hieman pitenee ja on jokainen arkiaamu klo 8.00-9.30. Päivystysnumerot tulevat pysymään ennallaan ja pieneläinpäivystys toimii edelleen Jyväskylässä.

Uudelle vastaanotolle saadaan käyttöön mm. pieneläinultra, happigeneraattori, inhalaatioanestesialaitteisto ja hevosten pakkopilttuu. Näillä parannetaan ennenkaikkea potilas- ja työturvallisuutta. Jatkossa hevosasiakkaat otetaan vastaan pääsääntöisesti vain vastaanotolla, missä työskentely on turvallista niin eläinlääkärille kuin potilaallekin.

Uudet tilat ovat käytännölliset, viihtyisät ja tilavat. Meillä tulee olemaan käytössä kaksi tavanomaista toimenpidehuonetta ja erillinen leikkaussali. Asiakkailla on kulku viihtyisään odotustilaan, jossa on vastaanottoluukku. Odotustilaa on hieman jaettu niin, että tarvittaessa kissat ja koirat voivat olla odotustilassa erillään. Odotustilasta on suora kulku toimenpidehuoneisiin sekä toki asiakas-wc:hen.

Eläinlääkäreillä on kulku toimenpidehuoneista edelleen isoon valmistelutilaan, jossa hoidetaan mm. välinehuolto. Vastaanoton toiminnallisessa päädyssä on lisäksi erillinen laboratorio, heräämö ja runsaasti varastotilaa. Vastaanoton toinen pääty on pyhitetty sosiaalitiloille, missä on viihtyisä tupakeittiö, erillinen toimistotila (tähän on rakennettu myös röntgenvaraus), pesutupa, wc- ja suihkutilat. Tupakeittiöstä on mukavasti kulku takapihan terassille, josta voi ihailla järvimaisemaa. Lisäksi sijaisille on kaksi huonetta, toinen alakerrassa ja toinen yläkerrassa. Tällä hetkellä vastaanoton taakse rakennetaan autotallia kolmelle autolle. Autotallista eläinlääkäreillä on suora kulku vastaanotolle.

Vastaanottoa on suunniteltu yhteisesti eläinlääkärien kanssa ja mallia on haettu myös mm. Haapajärven yhteisvastaanotolta. Takana on jo iso ponnistus ja toivomme, että muutto sujuu ilman suurempaa hässäkkää. Pyydämme kuitenkin asiakkailtamme hieman kärsivällisyyttä alussa, kunhan saamme tilat järjestykseen, tutustumme uusiin laitteisiin ja saamme rutiinia työskentelyyn. Toivomme, että viihdytte uusissa tiloissamme. Me ainakin odotamme vastaanoton valmistumista suurella innolla!

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta