Pohjoisen Keski-Suomen Ympäristötoimi

Löytänän vesiosuuskunnan keittokehotus/päivitys 5.9.2023: keittokehotus puretaan

Tiedotteen päivitys 5.9.2023: Keittokehotus puretaan. Vettä voi taas käyttää normaalisti.

Tiedotteen päivitys 30.8.2023: Veden keittokehotus jatkuu. Kunnostustöitä on tehty. Kloorin leviämistä odotetaan edelleen. Asiasta tiedotetaan uudelleen perjantaina 1.9.2023.

Tiedotteen päivitys 24.8.2023. Kunnostustyöt on aloitettu. Kloorin tulee kuitenkin levitä vielä kunnostusöiden jälkeen eri puolille verkosoa ennen kuin keittokehotuksen purkamista voidaan harkita. Purkamisesta ilmoitetaan erikseen.

Tiedotteen päivitys: 16.8.2023. Raakavesinäytteissä varmistui olevan koliformisia bakteereja. Ulosteperäisestä saastumisesta kertovien E. coli bakteerien tulokset vielä kesken. Keittokehotus jatkuu.

Tiedote 15.8.2023, joka koskee Löytänän vesiosuuskunnan verkoston alueella (Viitasaari) aloitettua talousveden keittokehotusta.

Laboratoriosta saadun alustavan tiedon perusteella vaikuttaa siltä, että vedessä on uusintanäytteissä havaittu kolimuotoisia bakteereja. Juotavaksi tarkoitettu vesi tulee edelleen keittää. Verkoston puhdistamista jatketaan lisäämällä veteen klooria. Kloorin leviämisen edistämiseksi vettä olisi hyvä juoksuttaa. Keittäminen haihduttaa myös klooria, joten vesi ei sen jälkeen maistu kloorilta. Esim. pyykinpesu ja peseytyminen on edelleen turvallista. Jos vesi muuttuu värilliseksi, vettä tulee juoksuttaa runsaasti kaikista hanoista. Värjääntynyttä vettä ei pidä käyttää juomavetenä eikä ruuanlaittoon. Jos vesi kirkastuu juoksuttamalla, sitä voi käyttää keitettynä juomavetenä.

Vesilaitoksen laitteiston kunnostustöiden oletetaan jatkuvan ainakin viikonlopun yli. Asiasta tiedotetaan seuraavan kerran maanantaina 21.8.2023, jollei mitään erityistä ilmene sitä ennen.

Vesiosuuskunnan asiakkaat voivat tiedustella lisätietoja suoraan vesiosuuskunnasta.

Lisätietoja kunnan ympäristöterveysvalvonnasta, puh. 044 4597489, ymparistoterveys@viitasaari.fi

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta