Pohjoisen Keski-Suomen Ympäristötoimi

Löytänän vesiosuuskunnan verkostovettä ei enää kloorata

Tiedote 25.1.2024. Löytänän vesiosuuskunnan verkostoveden klooraaminen on lopetettu toistaiseksi

Viitasaarella Löytänän vesiosuuskunnan verkostovedestä on otettu uusintanäytteet 16.1.2024. Laboratoriosta 22.1.2024 saadun tiedon perusteella vesinäytteessä ei todettu Eschericia coli-, enterokokki- eikä kolimuotoisia bakteereja (0 pmy/1000 ml). Puhtaan tuloksen valmistuttua vesilaitos on lopettanut verkostonsa puhdistamisen klooraamalla.

Vaikka klooria ei enää lisätä, saattaa se maistua vedessä pienemmän virtaaman alueilla, joissa kloori ei ole ehtinyt poistua. Käyttämättömänä olleilla kiinteistöillä vettä tulee juoksuttaa runsaasti ennen veden käyttämistä, koska seisovassa vedessä voi kasvaa mikrobeja. Klooraaminen aloitettiin, kun haluttiin varmistaa juomaveden puhtaus sen jälkeen kun verkostovesinäytteessä todettiin kolimuotoinen bakteeri. Kolimuotoisia bakteereja esiintyy yleisesti maaperässä. Joskus koliformisia bakteereja esiintyy sellaisessa talousvedessä, jonka käyttö on vähäistä.

Löytänän vesiosuuskunta on tiedottanut kloorauksen lopettamisesta tekstiviestein omia asiakkaitaan. Asiasta saa lisätietoja myös kunnan ympäristöterveysvalvonnasta sähköpostitse ymparistoterveys@viitasaari.fi tai puhelimitse 044 4597 489 /Kirsi Hyvärinen, ympäristöterveystarkastaja.

 

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta