Pohjoisen Keski-Suomen Ympäristötoimi

Löytänän vesiosuuskunnassa juomaveden keittokehotus 11.8.2023

TÄRKEÄ tiedote 11.8.203 LÖYTÄNÄN vesiosuuskunnan asiakkaille Viitasaaren kaupungissa. (Löytänän vesiosuuskunnan verkosto sijaitsee Löytänän kylän kohdilla Löytänä-järven molemmin puolin Viitasaarella.)

Löytänän vesiosuuskunnan vesijohtoverkoston VESI TULEE KEITTÄÄ!

8.8.2023 verkostosta otetussa talousvesinäytteessä on laboratorion mukaan todettu ulosteperäisestä saastumisesta kertovia enterokokkibakteereja 1 pmγ/100 ml.

Bakteerien esiintymisen syynä talousvedessä voi olla vedenottamolla tai verkostossa tapahtunut saastuminen esimerkiksi pintavesivalumien seurauksena. Syytä selvitetään ja tilanne pyritään korjaamaan mahdollisimman pian.

Varotoimenpiteenä kaikki suun kautta nautittavaksi tarkoitettu vesi tulee keittää kiehuvaksi 5 – 10 minuutin ajan, jos vesi ei kiehu jo ruuanlaittotilanteessa riittävän kauan. Siivoukseen, pyykinpesuun, tiskaamisen, peseytymiseen ja WC:n huuhteluun hanavettä voi käyttää normaalisti.

Verkostoa ja vesisäiliötä aletaan puhdistaa klooraamalla. Tästä johtuen vesijohtovedessä voi olla aistittavissa kloorin hajua ja makua.

Keittokehotus on voimassa niin kauan kunnes toisin ilmoitetaan, Vettä tulee juoksuttaa normaalisti, jotta kloori kulkeutuu tehokkaasti vesijohtoverkostossa.

Värjäytynyttä vettä ei pidä juoda edes keitettynä.

Asiakkaat voivat tiedustella asiasta suoraan vesiosuuskunnalta. Löytänän Vesiosuuskunta tiedottaa omia asiakkaitaan tekstiviestein. Asiasta voi kysellä myös ympäristöterveysvalvonnasta, 044 4597489 / ympäristöterveystarkastaja Kirsi Hyvärinen, tai ymparistoterveys @ viitasaari.fi

Asiasta tiedotetaan seuraavan kerran viimeistään ti 15.8.2023.

 

kuva: mali maeder pexels.com

 

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta