Pohjoisen Keski-Suomen Ympäristötoimi

Ohjeet eläinlääkinnän asiakkaille koronaviruksesta johtuen

Pyrimme turvaamaan eläinlääkäripalvelut myös koronavirusepidemian ajan vähentämällä eläinlääkäreiden kontakteja ihmisten kanssa. Tartuntojen estämiseksi, pyydämme asiakkaitamme kiinnittämään huomiota seuraaviin seikkoihin.

Käynnit vastaanotoilla

  • Pese kätesi ennen vastaanotolle tulemista.
  • Jokaisella potilaalla tulee olla vain yksi saattaja eläintä kohden.
  • Omistaja järjestää jonkun muun tuomaan eläimen vastaanotolle, mikäli on itse saanut oireita, jollakulla läheisellä on ollut oireita tai omistaja on palannut ulkomailta alle 14 vuorokautta sitten. Kiireettömässä tapauksessa myös ajan siirtäminen on suositeltavaa.
  • Omistaja otetaan vastaanottotilaan vain silloin, kun se on välttämätöntä. Muulloin omistajan tulee odottaa ulkona tai odotushuoneessa.

Emme tee kotikäyntejä pieneläinten luokse vaan lemmikit hoidetaan vastaanotolla. Pieneläinpäivystys toimii Jyväskylässä tilanteesta huolimatta.

Tuotantoeläinkäynnit

  • Ilmoita eläinlääkärille etukäteen, mikäli tilalla on koronavirustartunnan mahdollisesti saaneita henkilöitä.
  • Koronavirustartunnan saaneet eivät voi olla samassa tilassa eläinlääkärin kanssa.
  • Tarvittaessa pyydä paikalle etukäteen terve, oireeton henkilö, joka voi avustaa eläinlääkäriä toimenpiteessä.

Tiedotamme tarvittaessa lisää palveluiden rajaamisesta ja priorisoinnista, mikäli epidemian edetessä eläinlääkäriresurssimme vähenevät. Lainsäädännöstä poikkeavaa lääkkeiden luovutusta ei sallita myöskään tässä tilanteessa. Esimerkiksi puhelinreseptien määräämiseen ole annettu poikkeuksia.

Lisätietoa eläimistä ja koronaviruksesta voit lukea Ruokaviraston sivuilta: Usein kysyttyä: eläimet ja koronavirus COVID-19

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta