Pohjoisen Keski-Suomen Ympäristötoimi

Talousveden keittokehotus jatkuu Viitakankaalla

Tiedote 7.11.2022

Pohjoisen Keski-Suomen Ympäristötoimi antoi 29.10.2022 veden keittokehotuksen talousvedelle Viitakankaan vesiosuuskunnan alueelle. Veden keittokehotus koskee niitä kiinteistöjä Viitakankaan ja Taimoniemen kylissä Viitasaarella, mitkä ovat osuuskunnan asiakkaita. Keittokehotus on voimassa edelleen, koska kloori ei ole levinnyt vielä kaikkialle verkostossa.

Keittokehotuksen aikana on kaikki ruoka- ja juomavesi keitettävä vähintään viiden minuutin ajan. Keittämätöntä vettä voi käyttää peseytymiseen sekä pyykin ja astioiden pesuun.

Sakkaista tai värillistä vettä ei tule juoda, eikä sitä tule käyttää ruoanlaittoon, peseytymiseen, pyykinpesuun eikä astianpesuun. Kloorin taso pidetään niin alhaisena, että se ei vaikuta elintarvikekäyttöön.

Vettä tulee juoksuttaa kiinteistön kaikista hanoista kloorin leviämisen edistämiseksi ja verkoston puhdistamiseksi.

Ympäristöterveys tiedottaa asiasta seuraavan kerran perjantaina 11.11.2022 viimeistään klo 15.00. Sitten kun tilanne on ohi, annetaan erillinen tiedote.

Vesilaitos tiedottaa asiakkaitaan tekstiviestein.

Asiakkaat voivat olla yhteydessä vesiosuuskuntaan. Lisätietoja saa myös Pohjoisen Keski-Suomen Ympäristötoimen ympäristöterveystarkastajalta Kirsi Hyväriseltä p. 044 459 7489, sähköposti: ymparistoterveys@viitasaari.fi

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta