Pohjoisen Keski-Suomen Ympäristötoimi

Terveysvalvonnan perusmaksu

Terveydensuojelulain valvonnan kohteilta ryhdytään vuonna 2022 perimään valvonnan perusmaksua. Vuosittainen maksu on 150 euroa vuodessa.  Maksu on veroluonteinen, valtakunnallinen ja siitä säädetään Terveydensuojelulain muutoksella, joka astuu voimaan vuoden 2022 alusta. Uusi maksu koskettaa esim. hotelleja, päiväkoteja, peruskouluja ja vesilaitoksia.

Alla linkki toimipaikka ja toimintakohtaiseen taulukkoon josta selviää peritäänkö ao toiminnalta perusmaksu vai ei.

Toimintansa kesken vuotta aloittavalta yritykseltä valvonnan perusmaksu peritään vasta seuraavan kalenterivuoden alussa. Perusmaksusta ei saa palautusta, vaikka toiminta loppuisi kesken vuoden.

Kun saman yrittäjän hallinnassa ja vastuulla on samassa toimipaikassa (käytännössä samassa osoitteessa) useampi taulukossa mainittu toiminta niin valvonnan perusmaksu maksetaan vain yhden kerran.

Valvonnan perusmaksun lisäksi terveydensuojeluvalvonnasta peritään edelleen maksut ilmoitusten ja hakemusten käsittelystä, tarkastuksista ja viranomaisnäytteiden tutkimuksista ja näytteenotosta.

Myös elintarvikevalvonnan valvontakohteilta peritään vastaavanlainen 150 euron suuruinen valvontamaksu. Mikäli toiminnanharjoittajalla on sekä elintarvikevalvonnan että terveydensuojeluvalvonnan mukaista perusmaksun piiriin kuuluvaa toimintaa peritään kumpikin valvontamaksu.  Tällöin maksu on yhteensä 300 euroa/vuosi.

Toiminnan lopettamisesta on tärkeää ilmoittaa

Toimijalla on velvollisuus ilmoittaa toiminnan keskeyttämisestä tai lopettamisesta paikalliselle valvontaviranomaiselle. Pohjoisessa Keski-Suomessa tämä on Pohjoisen Keski-Suomen Ympäristötoimi, Ympäristöterveysvalvonta.  ’

Vuosittainen valvonnan perusmaksu peritään jokaisen vuoden alussa eikä perusmaksua palauteta, jos toimija ei ole tehnyt lopettamis- tai keskeyttämisilmoitusta edellisen vuoden loppuun mennessä. Kun toiminta aloitetaan uudestaan, niin aloittamisilmoituksesta peritään kunnan taksan mukainen aloittamisilmoituksen käsittelymaksu.

Ilmoituksen toiminnan lopettamisesta tai keskeyttämisestä voi tehdä

Toiminnan lopettamista koskevasta ilmoituksesta ei ympäristöterveysvalvonnan maksutaksan mukaan peritä maksua

 

Lisätietoja terveydensuojeluvalvonnan perusmaksusta ympäristötarkastajilta:

 

Janne Litmanen

Vastaava ympäristöterveystarkastaja

044 459 8563 Soita

Yksikkö

Pohjoisen Keski-Suomen ympäristöpalvelut

Toimipaikka

Saarijärvi, Säästökeskus, Kauppakatu 5 b (2 krs.)

Lisätietoja

Pääasiallisena vastuualueena talousvesiasiat Saarijärven, Karstulan, Kannonkosken, Kivijärven ja Kyyjärven alueilla sekä ympäristöterveysvalvonnan hallinto.

Kirsi Hyvärinen

Ympäristöterveystarkastaja

044 459 7489 Soita

Yksikkö

Pohjoisen Keski-Suomen ympäristöpalvelut

Toimipaikka

Viitasaaren kaupungintalo, Keskitie 10

Lisätietoja

Pääasiallisena vastuualueena terveydensuojelu-, uima- ja talousvesiasiat Viitasaaren, Pihtiputaan ja Kinnulan alueilla.

Jonne Kinnunen

Ympäristöterveystarkastaja

044 459 8603 Soita

Yksikkö

Pohjoisen Keski-Suomen ympäristöpalvelut

Toimipaikka

Saarijärvi, Säästökeskus, Kauppakatu 5 b (2 krs.)

Lisätietoja

Pääasiallisena vastuualueena sisäilma-, uimavesi- ja terveydensuojeluasiat Saarijärven, Karstulan, Kannonkosken, Kivijärven ja Kyyjärven alueilla. Sisäilma-asiat Viitasaaren, Pihtiputaan ja Kinnulan alueilla.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta