Koronatilanteella vaikutuksia yritystoimintaan – Johtoryhmä keskusteli toimenpiteistä

Julkaistu 20.03.2020

Koronaepidemian yleisiä ohjeita ja Viitasaareen liittyvää tiedotusta kootaan jatkossa omalle sivulleen osoitteeseen viitasaari.fi/korona. Uusia asioita julkaistaan edelleen omina tiedotteinaan.

Wiitaunionin johtoryhmä totesi kokouksessaan perjantaina 20.3., että Viitasaarella ja Pihtiputaalla on jo huomioitu viimeisimmät päätökset koulujen lähiopetuksesta. Valtioneuvoston perjantaisen päätöksen mukaisesti lähiopetusta tarjotaan kaikille esiopetuksen ja 1-3-vuosiluokkien oppilaille, kun aiemmin lähiopetus oli tässä joukossa rajattu vain yhteiskunnan kriittisten alojen työntekijöiden lapsille. Tälle ryhmälle suositellaan edelleen etäopetukseen osallistumista. Lähiopetusta järjestetään myös erityisen tuen päätöksen saaneille oppilaille ja pidennetyn oppivelvollisuuden piirissä olevia oppilaille.
Perheisiin on oltu yhteydessä suoraan Wilman kautta asiasta ja perheet ilmoittavat lähiopetukseen osallistumisesta suoraan kouluihin.
Varhaiskasvatuksessa käytännöt pysyvät samana ja huoltajat tekevät harkinnan hoidon tarpeesta. Edelleen suositellaan lasten hoitoa kotona mahdollisuuksien mukaan.

Yleisessä koronavirukseen liittyvissä asioissa kuntalaisia ohjataan ottamaan yhteyttä valtion yhteiseen Tietoa koronaviruksesta -neuvontaan. Puhelinpalvelussa 0295 535 535 ja chatissa saa yleistä tietoa koronaviruksesta. Neuvonta palvelee arkipäivisin klo 8–21 ja lauantaisin klo 9–15.
Koronavirustilanteen vuoksi Wiitaunionin sosiaalitoimen yhteydenottopuhelimen soittoajat ovat poistuneet ja puhelin 040 661 5875 päivystää jatkossa klo 8-15 välisenä aikana arkisin. Puhelimen kautta saa yleistä ohjausta ja neuvontaa sosiaalipalveluihin liittyvissä asioissa.
Ikäihmisille ohjausta, neuvontaa ja tukea tarjoavat asiakasohjaajat, joiden yhteystiedot löydät omalta sivultaan.

Poikkeukselliset olot vaikuttavat myös yritystoimintaan ja paikallisiin yrityksiin. Wiitaunionin johtoryhmä totesi, että paikallisen yritystoiminnan edellytykset halutaan turvata myös jatkossa ja sen vuoksi vallitsevan tilanteen vaikutukset yritystoimintaan huomioidaan kunnissa. Johtoryhmä kävi läpi erilaisia mahdollisia toimenpiteitä ja huomioitavia seikkoja Kuntaliiton ja Suomen Yrittäjien yhteisten suositusten pohjalta.
Elinkeinotoiminnan ohjauksessa ja neuvonnassa Kehittämisyhtiö Witaksella on tärkeä rooli.
Paikallisista toimenpiteistä keskustellaan yhteydenpidossa yrittäjien kanssa niin kaupungin, kunnan kuin kehittämisyhtiön toimesta. Wiitaunionissa seurataan myös valtakunnallisia päätöksiä ja ohjeita elinkeinotoimintaan liittyen.

Pohjoisen Keski-Suomen Ympäristötoimi on omilla tiedotteillaan ohjeistanut eläinlääkinnän asiakkaita sekä tilanteen huomiointia elintarvikehuoneistoissa ja julkisissa tiloissa.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta