Pohjoisen Keski-Suomen Ympäristötoimi

Tervetuloa, hauska tutustua!

Hei,

täällä kirjoittaa sydämeltään keskisuomalainen ja piilevästi pohjalainen insinööri, jolla on huono numeromuisti. Isäni halusi minusta metsäkonekuskin, mutta itse halusin delfiininkouluttajaksi kunnes kuulin, että he ovat töissä myös jouluaattona. Todellisuudessa en taida vieläkään tietää, mitä haluaisin tehdä isona, mutta sen tiedän, että luonto on ollut minulle aina tärkeä. Ympäristöalan koulutus tuskin on huono pohja millekään haaveelle. Eikä koti Pohjoisessa Keski-Suomessa ole huono paikka luontoihmiselle.

Rannikolla, pääosin Vaasassa, viimeiset 12 vuotta asuneena minulla oli kova kaipuu Keski-Suomeen. Lapsuudesta saakka olin viettänyt kaikki kesät Kannonkoskella mökkeillen. Kun Viitasaarelta avautui ympäristötoimen toimialajohtajan paikka, päätin kokeilla onneani ilman sen suurempia odotuksia tai suunnitelmia. Haastattelujen jälkeen palasin hyvin nöyränä takaisin Vaasaan. Kuitenkin kaikeksi yllätykseksi eräänä maanantai-iltana merellä kalassa ollessani puhelin soi ja kaupunginjohtaja kertoi, että paikka Viitasaarella olisi minun. Vielä samana vuonna kotini oli yhtäkkiä Huopanankoskella, minkä muistan uusille tuttaville kaikella ylpeydellä aina mainita. Asiat loksahtelivat aika mukavasti paikoilleen.

Vaikka sinänsä kaikki on sujunut mukavasti, on eteen tullut paljon vaikeita asioita. Olihan niitä valtion ympäristölupapuolellakin työskennellessä, mutta nyt ne osuvat vielä lähemmäs. Se toisaalta helpottaa, ettei asioista tarvitse olla itse mitään mieltä – niissä kun ei ole kysymys minun mielipiteestä vaan laista. Laki on kuitenkin kaikille sama, olkoonkin joskus, että se tuntuu olevan kaikille yhtä raaka.

Töiden ulkopuolella on mukava nauttia yksinkertaisista asioista; kalastamisesta, nokipannukahveista, telttaöistä, käsillä tekemisestä. Ehkä tässä viranomaistyössäkin pitäisi pyrkiä siihen, että asiat tuntuisivat teistä, asiakkaista, mahdollisimman yksinkertaisilta. Jospa tiedottamalla ja ajatuksia auki kirjoittamalla tai keskustelemalla, niistä voisi tulla ainakin ymmärrettävämpiä. Kaikkia mutkia ei voi oikoa, mutta opastamiseen ja palveluun voi aina panostaa.

Nämä uudet kotisivut ovat yksi askel kohti parempaa viestintää. Toivottavasti siis nähdään täällä toistekin! Myöskään työpuhelinnumero ei ole jäänyt vielä muistiin tämän vajaan kahden vuoden aikana, mutta onneksi sekin löytyy tuosta alta.

Terveisin,

Sari

Sari Flyktman

virkavapaalla 19.2.2024 alkaen, ympäristöpalveluiden palvelualuejohtaja

Yksikkö

Pohjoisen Keski-Suomen ympäristöpalvelut

Toimipaikka

Viitasaaren kaupungintalo, Keskitie 10, 44500 Viitasaari

Lisätietoja

Virkavapaalla 19.2.2024 alkaen, viransijainen

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta