Pohjoisen Keski-Suomen Ympäristötoimi

Kekkilän vesiosuuskunta Saarijärvi, Juomaveden keittokehoitus päättyy 26.10.2023

Tiedotteen päivitys 26.10.2023 klo 15:15

Kekkilän vesiosuuskunnan asiakkaille Saarijärven kaupungissa

Verkostoveden keittokeittokehotus päättyy 26.10. Vettä voi käyttää normaalisti ilman keittämistä.

Verkostosta 24.10. otetut seurantanäytteet olivat puhtaat. Myös verkostoa puhdistava ja desinfioiva kloori on levinnyt verkostoon riittävästi. Verkostoveden klooraus lopetetaan. Verkostovedessä voi vielä jonkin aikaa olla kloorin hajua ja makua ennen kuin klooraamaton vesi vaihtuu pumppaamon alavesisäiliössä ja leviää kaikkialle verkostoon.  Klooratua vettä voi juoda ja käyttää normaalisti.

 

Tiedotteen päivitys 14.10.2023

Verkostoveden keittokehotus jatkuu. Verkoston klooraus on aloitettu. Kloorauksen tarkoitus on puhdistaa vesijohtoverkosto siellä todetuista haitallisista mikrobeista. Vedessä voi olla kloorin hajua ja makua. Veden keittäminen haihduttaa kloorin. Kloorattua vettä voi muuten käyttää normaalisti mm peseytymiseen.

Veden käyttöä tulee jatkaa mahdollisimman normaalista jotta kloori saadaan leviämään koko verkostoon ja puhdistamaan koko verkosto, myös kodin putkisto. Vesiosuuskunta juoksuttaa vettä verkoston päistä kloorin leviämisen tehostamiseksi. Kloori irrottaa putkiston sisäpinnalle kertyvää biofilmiä, joka saatta näkyä paikallisesti veden värjääntymisenä. Värjääntynyttä vettä ei tule käyttää, vaan vettä tulee juoksuttaa. Kun vesi juokuttamisen jälkeen kirkastuu on se jälleen käyttökelpoista.

Vesiosuuskunta seuraa kloorin leviämistä kenttämittarilla. Kun kloori on saatu leviämään koko verkostoon, otetaan uusintanäytteitä veden puhdistumisen varmistamiseksi.

 

TÄRKEÄ tiedote 12.10.2023 KEKKILÄN VESIOSUUSKUNNAN asiakkaille Saarijärven kaupungissa. (Kekkilän vesiosuuskunnan verkosto sijaitsee Kekkilän kylässä Saarijärvellä.)

Kekkilän vesiosuuskunnan vesijohtoverkoston  VESI TULEE KEITTÄÄ !

Verkostosta 10.10. otetussa talousvesinäytteessä on laboratorion mukaan todettu ulosteperäisestä saastumisesta kertovia suolistoperäisiä enterokokki bakteereja 2 pmy/100 ml.

Bakteerien esiintymisen syytä selvitetään ja tilanne pyritään korjaamaan mahdollisimman pian.

Varotoimenpiteenä kaikki suun kautta nautittavaksi tarkoitettu vesi tulee keittää kiehuvaksi noin 5 minuutin ajan, jos vesi ei kiehu jo ruuanlaittotilanteessa riittävän kauan. Siivoukseen, pyykinpesuun, tiskaamisen, peseytymiseen ja WC:n huuhteluun hanavettä voi käyttää normaalisti.

Lisätietoja ohjesivustolta ”miten toimia keittokehotuksen aikana” (linkki)

Verkostoa ja vesisäiliötä aletaan puhdistaa klooraamalla. Tästä johtuen vesijohtovedessä voi olla aistittavissa kloorin hajua ja makua.

Keittokehotus on voimassa niin kauan kunnes toisin ilmoitetaan, Vettä tulee juoksuttaa normaalisti, jotta kloori kulkeutuu tehokkaasti vesijohtoverkostossa.

Värjäytynyttä vettä ei pidä juoda edes keitettynä.

Asiakkaat voivat tiedustella asiasta suoraan vesiosuuskunnalta.  Vesiosuuskunta tiedottaa omia asiakkaitaan tekstiviestein. Asiasta voi kysellä myös ympäristöterveysvalvonnasta, 044 4598563 / ympäristöterveystarkastaja Janne Litmanen  tai ymparistoterveys @ viitasaari.fi

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta