Pohjoisen Keski-Suomen Ympäristötoimi

Vesiosuuskunta Läikäys. Juomaveden keittokehotus päättyy 4.10.2023

Tiedotteen päivitys 4.10.2023

Vesiosuuskunta Läikäyksen asiakkailla Saarijärven kaupungissa.

Verkostoveden keittokeittokehotus päättyy. Vettä voi käyttää normaalisti ilman keittämistä.

Verkostosta 2.10. otetut seurantanäytteet olivat puhtaat. Myös verkostoa puhdistava ja desinfioiva kloori on levinnyt verkostoon riittävästi. Verkostoveden klooraus lopetetaan. Verkostovedessä voi vielä jonkin aikaa olla kloorin hajua ja makua ennen kuin klooraamaton vesi leviää kaikkialle verkostoon.  Klooratua vettä voi juoda ja käyttää normaalisti.

 

Tiedotteen päivitys 20.9.2023

Vesiosuuskunta Läikäyksen asiakkailla Saarijärven kaupungissa.

Verkostoveden keittokehotus jatkuu. Verkoston klooraus on aloitettu. Kloorauksen tarkoitus on puhdistaa vesijohtoverkosto siellä todetuista haitallisista mikrobeista. Vedessä voi olla kloorin hajua ja makua. Veden keittäminen haihduttaa kloorin. Kloorattua vettä voi muuten käyttää normaalisti mm peseytymiseen.

Veden käyttöä tulee jatkaa mahdollisimman normaalista jotta kloori saadaan leviämään koko verkostoon ja puhdistamaan koko verkosto, myös kodin putkisto. Vesiosuuskunta juoksuttaa vettä verkoston päistä kloorin leviämisen tehostamiseksi. Vesiosuuskunta seuraa kloorin leviämistä kenttämittarilla. Kun kloori on saatu leviämään koko verkostoon, otetaan uusintanäytteitä veden puhdistumisen varmistamiseksi.

 

TÄRKEÄ tiedote 16.9.2023 vesiosuuskunta LÄIKÄYKSEN asiakkaille Saarijärven kaupungissa. (Läikäys vesiosuuskunnan verkosto sijaitsee Koskenkylällä Saarijärvellä.)

Vesiosuuskunta Läikäyksen vesijohtoverkoston  VESI TULEE KEITTÄÄ !

Verkostosta 11.9. ja 15.9. otetuissa talousvesinäytteessä on laboratorion mukaan todettu ulosteperäisestä saastumisesta kertovia e.coli bakteereja 1 pmγ/100 ml sekä kolimuotoisia bakteereja 1 pmy/100ml sekä 2 pmy/100ml

Bakteerien esiintymisen syynä talousvedessä voi olla vedenottamolla tai verkostossa tapahtunut likaantuminen esimerkiksi pintavesivalumien seurauksena. Syytä selvitetään ja tilanne pyritään korjaamaan mahdollisimman pian.

Varotoimenpiteenä kaikki suun kautta nautittavaksi tarkoitettu vesi tulee keittää kiehuvaksi noin 5 minuutin ajan, jos vesi ei kiehu jo ruuanlaittotilanteessa riittävän kauan. Siivoukseen, pyykinpesuun, tiskaamisen, peseytymiseen ja WC:n huuhteluun hanavettä voi käyttää normaalisti.

Lisätietoja ohjesivustolta ”miten toimia keittokehotuksen aikana” (linkki)

Verkostoa ja vesisäiliötä aletaan puhdistaa klooraamalla. Tästä johtuen vesijohtovedessä voi olla aistittavissa kloorin hajua ja makua.

Keittokehotus on voimassa niin kauan kunnes toisin ilmoitetaan, Vettä tulee juoksuttaa normaalisti, jotta kloori kulkeutuu tehokkaasti vesijohtoverkostossa.

Värjäytynyttä vettä ei pidä juoda edes keitettynä.

Asiakkaat voivat tiedustella asiasta suoraan vesiosuuskunnalta.  Vesiosuuskunta tiedottaa omia asiakkaitaan tekstiviestein. Asiasta voi kysellä myös ympäristöterveysvalvonnasta, 044 4598563 / ympäristöterveystarkastaja Janne Litmanen, tai ymparistoterveys @ viitasaari.fi

Asiasta tiedotetaan seuraavan kerran viimeistään ke 20.9.2023.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta