Poikkeusjärjestelyjä puretaan Wiitaunionissa – Kaupungintalo avataan torstaina 14.5.

Julkaistu 07.05.2020

Koronatilanteen erilaisia rajoituksia puretaan ja suosituksia kevennetään koko Suomessa portaittain. Viitasaaren ja Pihtiputaan peruskoulut palaavat lähiopetukseen torstaina 14.5. valtakunnallisten linjausten mukaisesti. Samaan aikaan varhaiskasvatuksesta poistuu suositus lasten hoitamisesta kotona. Kouluissa ja varhaiskasvatuksessa huomioidaan valtakunnalliset ohjeistukset ja suositukset toiminnan järjestämisestä. Pihtiputaan ja Viitasaaren lukioissa jatketaan etäopetusta lukukauden loppuun. Myös Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto Poke on ilmoittanut, että etäopetus jatkuu toukokuun loppuun.

Terveydenhuollossa jatketaan aiempaa käytäntöä, jossa Pihtiputaan terveysasemalla on hengitystieinfektiopotilaiden päivystys ja Viitasaarella hoidetaan muut potilaat. Eläinlääkinnässä on koronatilanteen aikana erityisjärjestelyt, joista on omat ohjeensa.

Wiitaunionin oma huolipuhelin on edelleen käytössä. Ikäihmisille neuvontaa tarjoavat asiakasohjaajat ja sosiaalipalveluissa ohjausta ja apua saa sosiaalitoimen puhelimesta.

Wiitaunionin johtoryhmä käsitteli paikallisia toimenpiteitä valtioneuvoston päätösten pohjalta. Viitasaaren kaupungintalo ja Pihtiputaan kunnantalo avataan torstaina 14. toukokuuta. Kaupungin- ja kunnantalolla olevien asiointipisteiden toiminta jatkuu normaalisti 14.5. alkaen. Wiitaunionin henkilökunnasta osa jatkaa etätöissä mahdollisuuksien mukaan, joten yhteydenottoa puhelimitse tai sähköpostitse suositellaan edelleen. Osa asioista voidaan hoitaa sähköisesti ja tapaaminen voidaan sopia yhteydenoton perusteella. Tiloissa on edelleen noudatettava yleisiä ohjeistuksia turvaväleistä ja hygieniasta.

Kirjastosta uloslainaaminen käynnistyy Viitasaaren kirjastosta ja Pihtiputaan kirjastosta torstaina 7.5. Lainaus tehdään ensisijaisesti Keski-kirjastojen verkkosivulla varaamalla aineisto, varauksen voi tehdä tarvittaessa myös sähköpostitse ja puhelimitse.

Yhdistysten kokouksia varten käytössä ovat valtuustosalit, joissa on tilaa kokoontua suositellut turvavälit huomioiden, jos sähköisten järjestelmien käyttö ei ole mahdollista. Valtuustosalien käyttöä voi tiedustella kaupungin- ja kunnantalon neuvonnoista puhelimitse.

Viitasaaren ja Pihtiputaan kunnalliset ulkoliikuntapaikat avattiin käyttöön maanantaina 4.5. kokoontumisrajoitukset ja turvavälisuositukset huomioiden. WC- ja pukutilat ovat edelleen suljettuja. Liikunta- ja kulttuuritilat avataan kesäkuun alussa, kuten myös nuorisotilat, nuorten työpajat ja kuntouttava työtoiminta. Uimahalli Simmarin kesäajan aukiolosta tiedotetaan erikseen. Enintään kymmenen henkilön kokoontumisrajoitus on voimassa toukokuun loppuun saakka, kesäkuusta alkaen julkisia kokoontumisia, tilaisuuksia ja tapahtumia suositellaan enintään 50 hengelle. Erityisjärjestelyin mahdollisia ovat yli 50 henkilön tapahtumat. Näiden tilaisuuksien järjestäjien tulee selvittää vaatimukset. Heinäkuun loppuun asti on voimassa yli 500 henkilön tilaisuuksien kielto.

Johtoryhmä seuraa valtakunnallista tilannetta ja viranomaisten ohjeita, joiden perusteella tehdään ratkaisuja toiminnasta Pihtiputaalla ja Viitasaarella.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta