Ateriapalvelut kotiin

Hyvinvointialue vastuussa 1.1.2023 alkaen

Keski-Suomen hyvinvointialue vastaa Viitasaaren kaupungin sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluista 1.1.2023 alkaen. Tietoja palveluista sekä asiointikanavista löytyy hyvinvointialueen verkkosivuilta osoitteesta hyvaks.fi.

Viitasaaren toimipisteet, puhelinnumerot ja verkkoasiointikanavat kootusti hyvinvointialueen verkkosivuilla.

Hyvinvointialueen asiakastiedotteet ja ajankohtaiset uutiset

Ateriapalvelun kautta saatavat ateriat

Viitasaaren kotipalveluannokset valmistetaan ja pakataan terveyskeskuksen keittiöllä. Keskustan alueella asiakkailla on mahdollisuus saada päivittäin lämpimänä kotiin kuljetettuna  aamupuuro, lounas ja päivällinen. Viikonlopun puurot kuljetetaan perjantaina jäähdytettyinä perjantain lämpimän puuron ohella.

Sivukylille ruoka toimitetaan tiistaisin  ja perjantaisin jäähdytettyinä.

Kotipalveluateriat tilataan kotipalvelun kautta tai keittiöltä suoraan. Muutoksista tilaukseen ilmoitetaan keittiölle.

Ruokaa asiantuntemuksella

Tavoitteemme on tuottaa laadukkaita palveluita asiakaslähtöisesti. Pyrimme palveluidemme avulla edistämään asiakkaiden terveyttä, viihtyvyyttä ja tyytyväisyyttä. Eri organisaatioiden hyvän yhteistyön avulla asiakasta pystytään palvelemaan kokonaisvaltaisesti.

Ruokalistasuunnittelussa huomioidaan Valtion ravitsemisneuvottelukunnan eri ikäryhmille antamat ravitsemissuositukset. Ruokalistat suunnitellaan asiakaslähtöisesti kullekin asiakasryhmälle sopivaksi. Dieeteissä toteutetaan ruoka-ainevaliot, rakennemuunneltu ja rikastettu ruokavalio. Ruokatottumukset, paikallinen ruokaperinne, juhlapäivät, tapahtumat ja vuoden ajan sesonkituotteet huomioidaan. Valmistuksessa käytetään terveellisiä raaka-aineita ja ruoanvalmistusmenetelmiä.

Ruokailussa toteutetaan lähiruokapäiviä, jolloin osa raaka-aineista hankitaan paikallisilta tuottajilta. Lisäksi käytämme lähituotteita aina, kun se on taloudellisesti mahdollista

Hymyilevä Oiva-naama

Keittiötyössä noudatetaan korkean hygieniatason takaavaa omavalvontaohjelmaa. Siitä osoituksena on keittiön yhteydessä asiakkaiden nähtävillä Oiva-naama. Mitä leveämpi hymy, sitä parempi tarkastuksen tulos on ollut. Hymynaaman myöntää ympäristötarkastaja hyväksytyn tarkastuksen jälkeen.

Näiden linkkien kautta pääset kotipalvelun sivuille ja suoraan ajankohtaiselle ruokalistalle

Yhteystiedot

Terveyskeskuksen keittiö

puhelin 050 315 7294

Hae sivustolta