Hoitotarvikkeiden jakeluun joustavuutta Viitasaaren terveysasemalla käyttöönotetulla automaatilla

Julkaistu 26.01.2022

Huom. Artikkelia päivitetty 2.5.2023 Keski-Suomen hyvinvointialueen tiedoilla.

Viitasaaren terveysasemalle on hankittu lokeroautomaatti, jonka kautta toimitetaan terveysasemalta saatavia hoitotarvikkeita. Automaatin avulla hoitotarvikkeiden noutoon tulee lisää joustavuutta, sillä automaattiin tilatut hoitotarvikkeet voi jatkossa hakea päivittäin klo 6.20-20. Hoitotarvikejakelun asiakkaita ovat kuntalaiset, joille on tehty asiasta erillinen päätös.

Automaatti ei korvaa normaalia hoitotarvikejakelua, jonka Viitasaaren palveluajat ja yhteystiedot ovat hyvinvointialueen verkkosivuilla. Niiden, joilla on mahdollista noutaa tarvikkeet palveluaikoina, toivotaan käyttävän henkilökohtaista noutoa edelleen.

Hoitotarvikkeet tilataan automaattiin normaalisti hoitotarvikejakelun puhelimesta, jonka numero ja soittoajat ovat hyvinvointialueen verkkoisivuilla. Tarvikkeet voi noutaa seitsemän päivän sisällä siitä, kun paketti on jätetty automaattiin. Kun paketti on jätetty automaattiin, asiakas saa tekstiviesti-ilmoituksen, jossa on noudossa tarvittava koodi. Koodi syötetään automaattiin, jolloin oikea lokero avautuu. Toimintatapa on periaatteeltaan vastaava kuin erilaisissa kaupallisessa käytössä olevissa pakettiautomaateissa.

Tilattujen tarvikkeiden noutoon on viikko aikaa. Asiakkalta toivotaan paketin noutamista mahdollisimman pian. Näin toimimalla voi varmistaa sen, että mahdollisimman moni paketti on noudettavissa automaatista. Saapumisilmoituksen lisäksi järjestelmä lähettää noutamattomasta paketista muistutukset kolmen ja kuuden päivän kohdalla. Noutamaton paketti poistetaan automaatista seitsemän päivän jälkeen.

Hoitotarvikejakelun automaatti sijaitsee Viitasaaren terveysasemalla sisätiloissa. Automaatille pääsee sairaalan ovesta, terveysaseman rakennuksen oikealta sivulta pysäköintialueelta katsottuna. Vihreä automaatti on heti sisäänkäynnin luona, oven vasemmalla puolella ulkoa tullessa.

Automaatissa on 19 lokeroa. Hoitotarvikejakelun palveluita käyttää satoja asiakkaita, joista suuri osa noutaa hoitotarvikkeet päiväaikaan. Tähän saakka palveluaikojen ulkopuolella hoitotarvikkeita noutaneille on tehty erilaisia noutojärjestelyitä, joiden tarve poistuu automaatilla.

Hoitotarvikejakelun piiriin kuuluvat kuntalaiset, joilla on pitkäaikainen, yli kolme kuukautta kestänyt sairaus. Hoitotarvikkeiden yksilöllinen tarve määritellään hoitavan lääkärin tai hoitajan tekemässä terveys- ja hoitosuunnitelmassa. Päätöksen hoitotarvikejakelusta tekee hoitava lääkäri tai hoidosta vastaava terveydenhoitaja.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta