Wiitaunionin alueella ei uusia rajoituksia – Varotoimenpiteet ja suositusten noudattaminen edelleen tarpeen

Julkaistu 11.08.2021

Keskiviikkona 11.8.2021 kokoontunut Wiitaunionin johtoryhmä jatkoi Viitasaaren kaupungin ja Pihtiputaan kunnan etätyösuositusta työtehtävät huomioiden lokakuun loppuun saakka. Suosituksen kestossa on huomioitu valtakunnallinen ja alueellinen tilanne sekä rokotuskattavuus. Asiointia suositellaan edelleen pääsääntöisesti sähköpostin tai puhelimen välityksellä. Henkilökohtainen asiointiaika kannattaa varmistaa ottamalla yhteyttä etukäteen asiaa hoitavaan viranhaltijaan tai työntekijään.

Johtoryhmä muistuttaa maskisuosituksesta muita ihmisiä kohdatessa, turvaväleistä sekä esimerkiksi käsi- ja yskimishygieniasta. Viitasaari ja Pihtipudas kuuluvat koronaepidemian kiihtymisvaiheen alueeseen muun Keski-Suomen sairaanhoitopiirin tapaan lukuun ottamatta Jyväskylää, joka on leviämisvaiheessa. Wiitaunionin kunnissa ei ole tällä hetkellä kokoontumisrajoituksia. Aluehallintovirasto on keskiviikkona 11.8. määrännyt Äänekoskelle, Jyväskylään, Laukaaseen ja Muurameen kokoontumisrajoituksen ja turvavälimääräyksen ajalle 13.8.-9.9.2021.

Kunnalliset toimielimet voivat pitää harkintansa mukaan myös etäyhteyden välityksellä osallistumisen mahdollistavia hybridikokouksia tai sähköisiä kokouksia silloin, kun se on mahdollista.

Wiitaunionin liikuntatilat ovat käytössä normaalisti. Uimahalli Simmari avataan kesätauon jälkeen maanantaina 16.8.2021.

Varhaiskasvatus ja koulut ovat toiminnassa aiemminkin käytössä olleita varotoimenpiteitä noudattaen. Wiitaunionissa maskisuositus koskee varhaiskasvatuksen ja koulujen henkilökunnan lisäksi yläluokkien oppilaita ja toisen asteen opiskelijoita.

12-15-vuotiaiden koronarokotuksen valmistelu on käynnissä. Viitasaarella ja Pihtiputaalla koululaisten rokotukset tullaan antamaan kouluilla myöhemmin ilmoitettavan aikataulun mukaisesti.

Wiitaunionissa kuntalaisista on rokotettu noin 70 prosenttia. Tällä hetkellä pääosa tehtävistä rokotuksista on toisen annoksen rokotteita. Kaikki vähintään 16-vuotiaat sekä 12-15-vuotiaat riskiryhmäläiset voivat varata ajan rokotukseen Wiitaunionin koronarokotuksen ajanvarausnumerosta 014 459 6882 (ma-to klo 8-16, pe 8-15).

Koronarokotuksia voidaan arkena järjestettävien rokotusten lisäksi järjestää tarvittaessa poikkeusaikataululla, jos rokotukseen ei pääse normaaleina rokotusaikoina. Kaikkia niitä, jotka tarvitsevat rokotusajan joko viikonloppuna tai iltaisin, toivotaan ilmoittavan rokotustarpeestaan Viitasaaren terveysaseman yleiseen ajanvarausnumeroon 014 459 7241 (ma-pe 9-15).

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta