Pohjoisen Keski-Suomen Ympäristötoimi

Liikkuva elintarvikehuoneisto

Liikkuva elintarvikehuoneisto

Liikkuvalla elintarvikehuoneistolla tarkoitetaan esimerkiksi grillivaunua, jäätelönmyyntivaunua tai telttakojua. Myyntikaluston kanssa kierretään eri paikkakunnilla ja toiminta on ammattimaista.

Ilmoittaminen elintarviketoiminnasta liikkuvassa elintarvikehuoneistossa

Ammattimaisesti tai ei-vähäriskisten elintarvikkeiden myyntiin käytettävästä liikkuvan elintarvikehuoneiston elintarviketoiminnasta on tehtävä kirjallinen ilmoitus toiminnan rekisteröintiä varten sen valvontayksikön alueella, jossa se otetaan käyttöön. Tämän jälkeen toimijan on tiedotettava toiminnastaan niiden kuntien elintarvikevalvontaviranomaisia, joiden alueella toimintaa harjoitetaan.

Lisätietoa liikkuvista elintarvikehuoneistoista voit lukea Ruokaviraston ohjeesta liikkuvien elintarvikehuoneistojen toiminnasta.

Tiedottaminen elintarviketoiminnasta liikkuvassa elintarvikehuoneistossa

Liikkuvan elintarvikehuoneiston saapumisesta Pohjoisen Keski-Suomen Ympäristötoimen ympäristöterveysvalvonnan valvonta-alueelle tulee tiedottaa paikallista ympäristöterveystarkastajaa. Valvonta-alueeseen kuuluvat kunnat ovat Viitasaari, Pihtipudas, Kinnula, Saarijärvi, Karstula, Kyyjärvi, Kivijärvi ja Kannonkoski.

Tiedottaminen on tehtävä viimeistään neljä arkipäivää ennen tapahtuman alkua. Tiedottaminen on tehtävä, jos liikkuvan elintarvikehuoneiston toiminta on rekisteröity muualle kuin Pohjoisen Keski-Suomen Ympäristötoimen ympäristöterveysvalvontaan.

Mikäli kyseessä on tilaisuus, johon saapuu useita elintarvikkeiden myyjiä tai valmistajia, voi tapahtuman järjestäjä tehdä yhteisen tiedotteen kaikista tapahtumaan osallistuvista elintarviketoimijoista.

Lomakkeet tiedottamisen tekemiseen

Kuljetusajoneuvo

Ammattimaisesta elintarvikkeiden kuljettamisesta tulee tehdä kirjallinen ilmoitus elintarviketoiminnan rekisteröintiä varten ympäristöterveystarkastajalle viimeistään neljä viikkoa ennen toiminnan aloittamista tai olennaista muuttamista.

Elintarvikekuljetusten osalta elintarviketoiminnan rekisteröinti koskee kuljetustoimintaa, johon saattaa kuulua erilaisia kuljetusvälineitä, -ajoneuvoja ja -laitteita. Harjoitettava toiminta on pelkästään elintarvikkeiden kuljetusta tai säilyttämistä yhdessä kuljetusajoneuvossa tai kontissa.

Sanna Hovi

Ympäristöterveystarkastaja

044 459 8910 Soita

Yksikkö

Pohjoisen Keski-Suomen ympäristötoimi ympäristöterveysvalvonta

Toimipaikka

Saarijärvi, Säästökeskus, Kauppakatu 5 b (2 krs.)

Lisätietoja

Pääasiallisena vastuualueena elintarvikeasiat Kannonkosken, Karstulan, Kivijärven, Kyyjärven ja Saarijärven alueilla.

Jaana Seppänen

Ympäristöterveystarkastaja

044 459 7507 Soita

Yksikkö

Pohjoisen Keski-Suomen ympäristötoimi ympäristöterveysvalvonta

Toimipaikka

Viitasaaren kaupungintalo, Keskitie 10

Lisätietoja

Pääasiallisena vastuualueena elintarvike- sekä sisäilma-asiat Kinnulan, Viitasaaren ja Pihtiputaan alueilla.

Hae sivustolta